• Nederlands
  • English
  • Deutsch
Klik op de foto om te vergroten

Recreatiepark de Uilenburg

Wandelen & Varen in Friesland
Ontdek de weidsheid van de omgeving met een wandeling rond Uilenburg. Geniet van het uitzicht op Sneek, de kerktoren van Hommerts en de koffiefabriek van Douwe Egberts in Joure. Spot wellicht een ree of vos aan de horizon, aangezien Uilenburg midden in het landelijke gebied ligt. Het recreatiepark biedt ook een speelse omgeving voor een gevarieerde wandeling over de parkcamping.

Of ontdek Friesland als waterland. Vaar met een sloep, houseboat, motorboot, kano, supplank of Valk en verken de meren, kanalen, vaarten en sloten. Ga op een dagtocht naar Sneek, Langweer, Joure, IJlst, Heeg of Woudsend en geniet van actief waterplezier en zwemmen op het Oudhof of de Brekken. Neem een lunchpakket mee voor een prachtige dag op het water of laat je verwennen op een terras in de buurt.

Laat de natuur en het water de kleur geven aan je vakantie in Friesland!

Familie Speelman
Roelof en Petra Speelman, en zoon Dennis zijn in 2023 Recreatiepark de Uilenburg gestart. Roelof en Petra zitten al hun hele werkzame leven in de recreatie en zijn een uiterst ervaren gastheer en gastvrouw. Recreatiepark de Uilenburg vonden ze zo uniek en zo verrassend, dat ze direct voor ogen hadden hoe ze hier een betoverend vakantieparadijs konden creëren. In 2023 is fase één gereed. In 2024 is de tweede fase aan de beurt: de oude directiewoning van de villa wordt dan omgetoverd tot een luxe accommodatie voor 10 personen en in de voormalige waterwinloods is dan een aantal appartementen gebouwd. Op het park staan naast de safaritenten en blokhutten dan ook een aantal barrels (vakantiehuisjes in de vorm van een wijnvat) en houten wigwammen (vakantiehuisjes die lijken op alleen het puntdak van een woning). Als alle accommodatie en plaatsen bezet zijn, voelt het park nog steeds kleinschalig en gemoedelijk.
De familie Speelman woont op het terrein, in de voormalige stokerswoning in de villa. Voor vragen zijn ze dus in de buurt.

Terug naar het overzicht