• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Nieuwsberichten

Vaarimpressie Olav houseboats

ZEEWOLDE- We hebben de afgelopen jaren met de crew van Watersport-TV allerlei soorten boten getest en mee gevaren. Maar nog niet met een houseboat. Reden genoeg om af te reizen naar Zeewolde waar Julian Entrop van Olav Boats ons heeft uitgenodigd voor een vaartocht.

Huiseigenaren die hun woning verhuren, verdienen daar fors minder

Huiseigenaren die hun woning verhuren, verdienen daar fors minder aan dan in het verleden. Vooral hogere belastingen, hogere rente en beperking van de huurprijs nemen een hap uit het rendement, blijkt uit onderzoek van het ministerie van Financiën.

Olav Boats op de Hiswa

Olav Boats was dit jaar ook op de Hiswa in Lelystad vertegenwoordigd.

Olav Boats op de Second Home

Dit jaar was Olav Boats ook aanwezig op de Second Home beurs in deJaarbeurs Utrecht.

‘Met bijna 50 miljoen toeristen wordt Nederland te klein’

Nederland krijgt dit jaar waarschijnlijk 21 miljoen buitenlandse toeristen over de vloer. Tel daar de 29 miljoen Nederlandse vakantiebewegingen in eigen land bij op en dan wordt het druk. De toeristenbranche trekt aan de bel en wil meepraten over ruimtelijke plannen.

Dit jaar meer buitenlandse toeristen in Nederland dan voor corona

Dit jaar bezoeken naar schatting zo'n 20,7 miljoen buitenlandse toeristen Nederland. Dat zijn er voor het eerst meer dan voor de coronapandemie, staat in een prognose van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Het aantal buitenlandse toeristen groeit met 30 procent ten opzichte van vorig jaar. "Dat is voor een deel nog herstel na de coronapandemie", zegt NBTC-directeur Jos Vranken.

Hiswa te Water profiteert van opleving watersport

De beurs beleeft zijn 38e editie. “We zitten helemaal vol,” zegt Arjen Rahusen directeur van Hiswa te Water. 285 exposanten presenteren zich in Lelystad. De markt is gegroeid. Het aantal watersporters is met ruim 15 procent gegroeid.

Stortvloed regelgeving middenhuur brengt doorstroming in gevaar

NVM maakt zich ernstig zorgen over alle regulerende maatregelen die er momenteel op de middenhuur afkomen. Niet alleen zijn vele Nederlanders juist van dit segment afhankelijk en kunnen we investeerders goed gebruiken voor de zo gewenste woningbouw, ook is het vrije sector huursegment van cruciaal belang voor de doorstroming.

Wat kost een (droom)boot?

De Hiswa 2023 is weer achter de rug. Wat kost een (droom)boot nou eigenlijk..

Hiswa After-movie

De Hiswa is weer voorbij. Een video terugblijk vanuit Lelystad.