• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Wat is een houseboat?

Een Houseboat is een betrekkelijk nieuw type vaartuig. Je kunt het nog het beste omschrijven als een varend vakantiehuisje. De ruimte aan boord is niet vergelijkbaar met een traditioneel motorjacht maar komt meer in de buurt van een woonboot of vakantiehuis. In een Houseboat verblijf je in feite in een huisje op het water en heb je rondom veel meer zicht dan in een boot. 

Woont u in waterrijk gebied of een grote stad, dan ziet u ze regelmatig aan de kade liggen: woonboten. Een relaxte vibe van het klotsende water tegen de kiel en de vrolijk ingerichte houten tuintjes. Soms ligt iemand te zonnen op het dek. Een Houseboat is eigenlijk precies dat, maar dan bedoeld voor toeristen om een paar dagen of weken op te vertoeven.

Stelt u zich eens voor: ‘De vriendelijkheid en de gemoedelijke gastvrijheid van de watersporters op het water geven je het echte vakantiegevoel. Even helemaal weg van de dagelijkse drukte. Samen met vrienden of familie echt tijd voor elkaar hebben’

Waarom een houseboat?

Binnenlands toerisme maakt een enorme groeispurt en de verwachting is dat deze komende jaren nog verder zal toenemen. Maar de consument is wel steeds meer op zoek naar iets bijzonders, iets niet alledaags. Dus niet zomaar een huisje huren, maar liever een boomhut. Niet zomaar een tent, maar liever een compleet ingerichte safari tent. Niet zomaar een boot, maar liever een Houseboat van OLAV BOATS!

De kracht van Olav Boats

OLAV staat voor een Ontspannen, Leuke en Actieve Vaarvakantie. De consument wil altijd iets bijzonders. De Houseboat maakt zijn opmars. Steeds meer gezinnen met kinderen willen varen met de luxe van thuis. Het aanbod is echter versnipperd. Locaties bieden boten aan die in de haven blijven liggen of waarmee de gast niet zelf kan varen. OLAV BOATS doet dit anders. Als ervaren makelaar bemiddelen wij tussen de investeerder en de toeristische locaties die maar al te graag een Houseboat hebben liggen om hun gasten te ontvangen. Deze boten zijn perfect zelf te varen en de huurders krijgen een korte (of uitgebreide) vaarinstructie. Trossen los dus!

Het beste van 2 werelden

Een Houseboat biedt het beste van twee werelden, namelijk het avontuur en vrijheidsgevoel van varen maar ook de luxe van een eigen vakantiewoning. Uit onderzoek is gebleken dat veel jonge gezinnen de eerste jaren nog proberen om te varen. Echter, na vaak tegenvallende resultaten: weinig ruimte, geen privacy, slecht slapen en soms in de rij staan voor een toiletbezoek, geven deze gezinnen het varen op en kiezen voor toch meer luxe in een vakantiewoning. Deze luxe is dus nu exact wat we in een Houseboat wel kunnen bieden, al onze boten zijn namelijk voorzien van een eigen keuken, badkamer en slaapkamers met goede bedden. Verder zijn de boten ingericht met meubels en voorzien van elektra en verwarming.

Stel u zich eens voor: u ontwaakt in de ochtend door de kwakende eendjes om uw Houseboat, u kijkt door de openstaande deur naar de opkomende zon. Plons….een vroege ochtendduik is onvermijdelijk…. elke dag een nieuw avontuur….